«Τσουχτερά» τα πρώτα κεράσια της χρονιάς

Τα πρώτα κεράσια του 2024 φτάνουν σταδιακά στα καταστήματα πώλησης τροφίμων και οι τιμές είναι ιδιαίτερα «τσουχτερές». Μέχρι στιγμής έχουν φύγει ελάχιστες ποσότητες από τα χωράφια, αφού το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών αναμένεται να μπει για συλλογή αμέσως μετά το Πάσχα.

Αυτή την περίοδο υπάρχουν αυξημένα μεροκάματα καθώς είναι πολύ μικρές οι ποσότητες που συλλέγονται και πολλές οι ώρες που αφιερώνονται για τη συλλογή τους. Προς το παρόν, η τιμή παραγωγού είναι 8-10 ευρώ το κιλό, αναμένεται όμως να πέσει καθώς αυξάνονται οι ποσότητες. «Φωτιά» όμως είναι οι τιμές τους στα καταστήματα της Αθήνας που έχουν φτάσει ακόμα και 18 ευρώ το κιλό. Αυτές οι τιμές αποτελούν κίνητρο για τους παραγωγούς να είναι μέσα στα χωράφια, από το πρωί μέχρι το βράδυ, προσπαθώντας να συλλέξουν όσο περισσότερα μπορούν από αυτά που έχουν ωριμάσει.

Όπως αναφέρουν οι παραγωγοί «αυτές οι τιμές που τρομάζουν τους καταναλωτές, δεν είναι ενδεικτικές. Δεν είναι οι τιμές που θα πουληθούν τα περισσότερα κεράσια. Αφορούν ελάχιστες ποσότητες αφού υπήρξαν πρόβλημα στην καρπόδεση».

Μετάβαση στο περιεχόμενο