Σκρέκας: Έως 15% μπορεί να γλιτώσει ένας καταναλωτής χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του e-katanalotis

Έως και 15% μπορεί να γλιτώσει ένας καταναλωτής (σ.σ. στις τιμές των προϊόντων που αγοράζει), χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του e-katanalotis, όπως τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο ίδιος επισήμανε πως στην πλατφόρμα του e-katanalotis, δημιουργούμε τη λίστα των προϊόντων βλέπουμε το σύνολο των προϊόντων (σ.σ. το οποίο χρειαζόμαστε) σε ποιο σούπερ μάρκετ μπορούν να το βρούμε φθηνότερο (σ.σ. δηλαδή σε ποιο σούπερ μάρκετ είναι χαμηλότερες τιμές).

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ πως η επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός στην Κομισιόν είναι η πρώτη επιστολή που στέλνεται από πρωθυπουργό κράτους – μέλους.

Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης αθέμιτων πρακτικών από τις πολυεθνικές, ανέφερε.

Η επικεφαλής της Κομισιόν, Φον ντερ Λάιεν αναγνώρισε το δίκαιο της επιστολής του πρωθυπουργού.

Ο κ. Σκρέκας, ανέφερε σε σχέση με τις πολυεθνικές, πως χρησιμοποιούν διάφορες πρακτικές για μεγιστοποίηση του κέρδους, όπως για παράδειγμα:

  • Διαφορετικές ζώνες τιμολόγησης για το ίδιο
  • Ίδιο προϊόν σε διαφορετική συσκευασία
  • Περιορισμοί στην ελεύθερη διακίνηση προϊόντων

Αποτέλεσμα είναι ίδια προϊόντα να έχουν διαφορετικές τιμές. Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα κράτος – μέλος, σημείωσε ο κος Σκρέκας. Είναι και άλλα κράτη – μέλη που έχουν αντιμετωπίσει και το συζητάμε μαζί τους. Ζητούμενο είναι να ληφθούν μέτρα για την προστασία ενιαίας αγοράς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο