Πληθωρισμός Απριλίου: Μικρή πτώση στο 3,2% στην Ελλάδα

Υποχώρησε ελαφρά ο πληθωρισμός στη χώρα μας τον Απρίλιο, στο 3,2% από 3,4% τον Μάρτιο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat. Παράλληλα, στην Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός στο 2,4% και δεν αναμένεται να παρουσιάσει μεταβολή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι παρά την πτώση στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός παραμένει υψηλότερος σε σχέση με τον μέσο όρο της περιοχής.

Όσον αφορά τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τη Eurostat, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο (3,7%, έναντι 4% τον Μάρτιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,8%, έναντι 2,6% τον Μάρτιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,9%, έναντι 1,1% τον Μάρτιο) και την ενέργεια (-0,6%, έναντι -1,8% τον Μάρτιο).

Από τις μεγάλες οικονομίες της περιοχής, ο πληθωρισμός στη Γερμανία αυξήθηκε ελαφρά στο 2,4%, στη Γαλλία έμεινε στάσιμος στο 2,4%, στην Ισπανία είχε μικρή αύξηση στο 3,4%, ενώ στην Ιταλία υποχώρησε στο 1%. Σημαντική άνοδο κατέγραψε στην Κύπρο, όπου από 1,6% τον Μάρτιο φτάνει στο 2,2% τον Απρίλιο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο