Πάσχα: Η τιμή της βενζίνης

Συνεχόμενες αυξήσεις στα καύσιμα το επόμενο διάστημα βλέπει η αγορά ενόψει Πάσχα, με την τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα να έχει πάρει την ανιούσα, στα 2 ευρώ το λίτρο. Ο Γιώργος Ασμάτογλου, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, σημειώνοντας την αυξητική πορεία στις τιμές, που καταγράφεται το τελευταίο δίμηνο, ενώ προχώρησε στην εκτίμηση πως έως το καλοκαίρι θα συνεχίσουν οι αυξήσεις.

«Οι αυξήσεις κάνουν μια ανάπαυλα, αλλά δεν είναι καθόλου καθοδική η ανάπαυλα αυτή, η οποία είναι πάντοτε προσθετικά προς τα πάνω και γι’ αυτό φτάσαμε σε ένα σημείο να βλέπουμε στα μεγάλα αστικά κέντρα να αγγίζει τα δύο ευρώ. Πολλώ δε μάλλον για τη νησιωτική Ελλάδα έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 2 ευρώ. Η μέση τιμή λοιπόν πανελλαδικά, αυτό που βγαίνει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και βέβαια είναι τιμοληψία της περασμένης εβδομάδας, γιατί σήμερα έχουμε νέες τιμές, δηλαδή όλες αυτές οι αυξήσεις που μας ήρθαν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα, θα τις δούμε σήμερα στους πίνακες των τιμών των πρατηρίων όταν θα αγοράσουν τα πρατήρια καύσιμα, που σημαίνει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα βγάλει τώρα τις νέες τιμές, αύριο μεθαύριο, εκτιμώ ότι το 1,97, το οποίο ήταν μια μέση τιμή πανελλαδικά, θα είναι πολύ παραπάνω. Άρα λοιπόν θα έχουμε αγγίξει το 2 ευρώ, ίσως το έχουμε ξεπεράσει σαν μέση τιμή».

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα γίνει με τις τιμές στα καύσιμα»

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα γίνει με τις τιμές στα καύσιμα», προσέθεσε ο κ. Ασμάτογλου, καθώς, οι παράμετροι που επηρεάζουν την τελική τιμή του διορισμένου προϊόντος του καυσίμου είναι παράμετροι οι οποίες προέρχονται από τις διεθνείς εξελίξεις, ενώ υπάρχει και παράμετρος της ζήτησης. «Και επειδή έρχεται λοιπόν το καλοκαίρι και δεν είναι θέμα ζήτησης από τον ελλαδικό χώρο, αλλά είναι ευρωπαϊκά αυτή η ζήτηση, λόγω καλοκαιριού θα υπάρχει ζήτηση και θεωρώ, χωρίς να το εύχομαι, ότι θα έχουμε συνεχόμενες αυξήσεις το επόμενο διάστημα με κάποιες μικρές παύλες, όχι καθοδικές, πιστεύω, θεωρώ ότι θα δούμε ακριβότερη και την τιμή του καυσίμου, ίσως και το καλοκαίρι και το Πάσχα και μετά» ανέφερε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο