Καλάθι του Πάσχα 2024: Τι προϊοντα θα περιλαμβάνει

Καλάθι Νοικοκυριού και το Πάσχα φέτος προανήγγειλε σε δηλώσεις του ο Κώστας Σκρέκας, το οποίο μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθεί λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είχε εδώ και μέρες αναφέρει ότι στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την καταπολέμηση της ακρίβειας περιλαμβάνεται και το Καλάθι του Νοικοκυριού το Πάσχα.

Μιλώντας στο mega ο Κώστα Σκρέκας τόνισε ότι «προφανώς θα είναι μέσα στο καλάθι του πασχαλινού τραπεζιού το αρνί και το κατσίκι. Και αυτό γιατί είναι το βασικό προϊόν που χρησιμοποιούμε στο πασχαλινό τραπέζι, αλλά και όλα τα προϊόντα που ήταν πέρυσι. Από εκεί και πέρα, το σαρακοστιανό καλάθι θα διατηρηθεί μέχρι και το Μ. Σάββατο. Από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπει σε λειτουργία και το καλάθι το πασχαλινό».

«Έχουμε μιλήσει με την αγορά ήδη και έχουμε ζητήσει οι τιμές στα αμνοερίφια να είναι ίδιες ή χαμηλότερες από την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Αυτό το έχουμε ζητήσει. Θα το δούμε τελικά γιατί δεν πρέπει να προβλέπουμε και τις τιμές, καθώς είναι κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται και βάση του δικαίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Υπάρχουν κάποια θεματάκια γιατί το Πάσχα των Καθολικών ήταν νωρίτερα, προηγήθηκε. Έχουμε κάποιες ελλείψεις. Πουλήθηκαν προϊόντα στο εξωτερικό, δηλαδή είχαμε εξαγωγές», υπογράμμισε ο Κώστας Σκρέκας.

Αναφορικά με το αν θα υπάρξει και το Καλάθι του Νονού ο Κώστας Σκρέκας επεσήμανε ότι «το καλάθι του νονού το συζητάμε με την αγορά. Βλέπουμε όμως ότι έχουμε μια αποκλιμάκωση στο σύνολο των προϊόντων παιχνιδιών και άλλων».

«Προφανώς το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοικοκυριό είναι η ακρίβεια και για αυτόν τον λόγο είναι δέσμευση της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης να μη σταματήσουμε μέχρι να δούμε τον πληθωρισμό και τις τιμές των προϊόντων στα ράφια να αρχίσουν να μειώνονται, ο πληθωρισμός να αποκλιμακώνεται και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξουμε τα ελληνικά νοικοκυριά» είχε τονίσει ο υπουργός, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα μείωσης τιμών στα σούπερ μάρκετ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο