ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜEΑ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Eκδήλωση με θέμα “Ο Πρωτογενής Τομέας στις Αστικές Περιοχές” διοργανώνει η ομάδα Αγροτικής Εξέλιξης του ICC Ελλάς Εθνική Ελληνική Επιτροπή – Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για ημερίδα που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ανοιχτές Πόρτες των Οινοποιείων” και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 17:30 στο κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα Αττικής.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΥΘΟΥΝ

Μέσα από ομιλίες θα αναλυθούν και θα συζητηθούν θέματα όπως: • οι περιορισμένες εκτάσεις για τη γεωργία • τα υψηλά κόστη του κλάδου • η ενίσχυση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των εμπλεκόμενων προσώπων του τομέα • η πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις • η ανάπτυξη βιώσιμων γεωργικών πρακτικών

ΝΕΤWORKING

Παράλληλα, θα συζητηθούν πιθανές αλλαγές στη νομοθεσία και τη χορήγηση σχετικών αδειών που θα μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στις αστικές περιοχές, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιαστούν και οι ευκαιρίες που προκύπτουν από τη γεωργική δραστηριότητα στα αστικά κέντρα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, που συνδιοργανώνεται με τις “Ελληνίδες του Κρασιού”, θα ακολουθήσει networking και wine tasting. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Notice Content and Services, ενώ χορηγός διοργάνωσης και χορηγός φιλοξενίας η the projeKt και η Kokotos Estate, αντίστοιχα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο