ΕΝΩΣΗ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑΣ: OI ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟY 2024

Ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και σχέση εμπιστοσύνης με τη Δημόσια Διοίκηση, τα ΜΜΕ και τους θεσμικούς φορείς έχει καταφέρει να δημιουργήσει η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ).

Πρόκειται για συμπέρασμα που προέκυψε από τις εργασίες της πρώτης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας “Κωνσταντίνος Μίχαλος”.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Οι εργασίες της ΕΓΣ όρισαν και τις κεντρικές προτεραιότητες της ΕΣΕ για το τρέχον έτος, οι οποίες είναι:

• η ενίσχυση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης προς τον κλάδο

• η ανάδειξη της συμβολής του στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού στην Ελλάδα

• οι δράσεις για την αντιστροφή της αρνητικής πορείας των οικονομικών αποτελεσμάτων στο λιανεμπόριο τροφίμων

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

Στο πλαίσιο της συνέλευσης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΕ, Αριστοτέλης Παντελιάδης, στάθηκε στη σημασία του να προσελκύει η ΕΣΕ νέα μέλη, υπογραμμίζοντας ότι το λιανεμπόριο τροφίμων στη χώρα μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, ενώ παράλληλα το εξωτερικό περιβάλλον αλλάζει διαρκώς. “Όσοι περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η ιδέα της Ένωσης είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη όπως κυβέρνηση, ενώσεις προμηθευτών και μέσα μαζικής επικοινωνίας, για να επιτευχθεί η ενίσχυση του κλάδου. Αποστολή μας είναι να αποτελούμε την Ένωση όλων των Σούπερ-Μάρκετ, μικρών και μεγάλων, προς όφελος των καταναλωτών, της κοινωνίας, της ελληνικής οικονομίας και των μελών της”.

Ο Γιάννης Μασούτης, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΕ, σχολίασε: “Είμαι περήφανος, για τη δημιουργία της ΕΣΕ, και ακόμα περισσότερο για το γεγονός ότι η Ένωση αυτή μέσα σε μόλις ένα χρόνο έχει μεγαλώσει, και από τα 6 αρχικά μέλη της, πλέον αριθμεί 17 μέλη. Όταν οι φωνές είναι πολλές, δρούμε ως ένα ενιαίο σύνολο. Μαζί, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα από ό,τι μεμονωμένα και όλα αυτά προς όφελος των καταναλωτών και του κλάδου μας, του λιανεμπορίου τροφίμων”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο