Διήμερο συναντήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το έργο «Κοινωνικοοικονομική μετάβαση Δυτικής Μακεδονίας» προϋπολογισμού 80,7 εκ. €

Ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Κοινωνικοοικονομική μετάβαση Δυτικής Μακεδονίας» το διήμερο 6 και 7 Μαρτίου 2024 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού για το Κλίμα, τις Υποδομές και το Περιβάλλον (CINEA), της DG Regio και της Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΔΑΜ (ΕΥ ΔΑΜ).

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο περιλαμβάνει 15 δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των Δήμων Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών και Άργους Ορεστικού, που υλοποιούνται στους τομείς ενεργειακής αναβάθμισης, μεταφορών, υγείας πολιτισμού και τουρισμού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 80,7 εκ. € και χρηματοδοτείται κατά 10% από εθνικούς πόρους και 90% από τον Πυλώνα ΙΙΙ του Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης (72% από δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και 18% επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σημεία όπου πρόκειται να υλοποιηθούν παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου και συναντήσεις με εκπροσώπους των φορέων υλοποίησης.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χάρης Γκοβεδάρος, ο Γενικός Διευθυντής Οργάνωσης και Ανάπτυξης Βαγγέλης Κουρίας ο προϊστάμενος του τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δ.Μ. Ηλίας Γιαννόπουλος μαζί με την εκπρόσωπο της CINEA Ελένη Χρονοπούλου , της DG Regio Fillip Chraska και της ΕΥ ΔΑΜ, Στάυα Αγγελίδη επισκέφτηκαν τον χώρο στον οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί το έργο «Ηλεκτροφωτισμός δρόμου προς Μποδοσάκειο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας», όπου συναντήθηκαν με τον

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νίκο Φουρκιώτη, τον χώρο στον οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί το έργο «Εκσυγχρονισμός και επέκταση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας – Πισοδερίου», όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιο Τάσκα και
τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Παντελή Πηλείδη, αλλά και τον χώρο στον οποίο θα υλοποιηθεί το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκόβρυσης του Δήμου Κοζάνης» όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη, τον Αντιδήμαρχο Βιώσιμης Κινητικότητας, Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης και Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνο Βόμβα και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Ακολούθησε τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της ΖΕΠ παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην οποία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της προόδου υλοποίησης των 15 έργων από εκπροσώπους των 7 φορέων του προγράμματος και συζητήθηκαν τόσο η πορεία υλοποίησης των έργων, όσο και οι τρόποι αντιμετώπισης των αποκλίσεων και προβλημάτων που έχουν ανακύψει.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο