ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΣΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ

Στην ακρίβεια και τις τιμές των προϊόντων αναφέρθηκε ο πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Για την ακρίβεια

Αυτό το οποίο έδειξε η έκθεση  της Επιτροπής Ανταγωνισμού μετά τη χαρτογράφηση που έκανε είναι ότι οι Έλληνες αγοράζουμε έως 361% τα απορρυπαντικά και έως 213% το βρεφικό γάλα ακριβότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Αυτό έγινε στις 10 Μαρτίου του 2023.

Τι ήταν αυτό που ανάγκασε σήμερα τον κ. Πρωθυπουργό  να στείλει επιστολή στην κα Φον Ντερ Λαιεν και δεν το έκανε στις 10 Μαρτίου του ’23 μετά την έκθεση από τη χαρτογράφηση που έκανε η Επιτροπή Ανταγωνισμού;

Το ’19 καταργήθηκε η ποινικοποίηση της αισχροκέρδειας και έτσι η αγορά είναι ασύδοτη. Έλεγχοι δεν υπάρχουν, οι εταιρείες κάνουν ότι θέλουν, ξέρουν ότι δεν θα υποστούν καμία ποινική δίωξη, ξέρουν ότι αυτό το οποίο θα γίνει για παράδειγμα ένα πρόστιμο το οποίο δεν θα το πληρώσουν γιατί θα προσφύγουν στο Δευτεροβάθμιο Διοικητικό Εφετείο, όταν θα καταλήξει η υπόθεση από το Εφετείο θα καταφύγουν στον Άρειο Πάγο.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει σταθεροποίηση των τιμών

Δεν θα υπάρξει σταθεροποίηση γιατί την 1η Ιουνίου ξεκινάνε οι νέες τιμές των 4.000 προϊόντων που ήταν στην μόνιμη μείωση της τιμής.  Επανέρχονται επομένως οι τιμές στην προτέρα κατάσταση δηλαδή θα αυξηθούν από 5 έως 10% τα 4.000 προϊόντα που μας έλεγε το υπουργείο ότι έχουν μειωθεί και σύμφωνα με τη Eurostat  και ξένους οίκους αυτό το οποίο μας μας είπαν  είναι ότι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και του 2025 οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο