Αμύνταιο: Εθελοντική δράση Let’s do it Greece,

Με μεγάλη επιτυχία και πολυπληθή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η δράση Let’s do it Greece, στο Αμύνταιο.

Τo Let’s do it Greece αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα.

Στόχος της δράσης είναι η ενεργοποίηση εθελοντών και φορέων με κεντρικό αντικείμενο την προστασία και ανάδειξη της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου.

Μικροί και μεγάλοι, μαθητές σχολείων, ΚΔΑΠ, σύλλογοι, φορείς και ιδιώτες, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έγιναν η μεγάλη ασπίδα προστασίας της φύσης, ενόψει και της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Τη μαζική ανταπόκριση των εθελοντών του Δήμου χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Ιωάννης Λιάσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία των μικρών μαθητών που κατέκλυσαν τον χώρο υποδοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το δρόμο, μας τον δείχνουν τα παιδιά».

Η δράση, που περιελάμβανε τον Καθαρισμό της σιδηροδρομικής Γραμμής Αμυνταίου, οργανώθηκε από το νεοσύστατο γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αμυνταίου.

Στην οργάνωση της δράσης συνέβαλλαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Τζήγας Θωμάς, η Αντιδήμαρχος

Κοινωνικής Προστασίας, κ. Γκάλαβου Σουλτάνα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Τσιναρίδου Φωτεινή κι ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Βαγγέλης Νάστος.

Στη δράση παρευρέθηκαν και συνέβαλλαν ουσιαστικά στον καθαρισμό της Γραμμής η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, κ. Λαζαρίδου Ασημούλα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, κ. Θεοδώρου Απόστολος, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ξινό Νερό Μονομετοχικής ΑΕ ΟΤΑ, κ. Θωμαΐδης Χρήστος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου, κ. Πανταζής Στέργιος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξινού Νερού, κ. Σαπαρδάνη Ευφροσύνη κι ο
Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Λυπίτκας Νικόλαος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον γιατρό κ. Ρηγίνο Μέσσιο, ο οποίος με χαρά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και εθελοντικά παρευρέθηκε στους χώρους καθαρισμού, μέχρι το πέρας της δράσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο